Sunday, November 13, 2011

SEGMEN POPKORN ~ "KREATIF KE HAKU BERAKRONIM..?"













hahhahah...aku pun tak tahu nak Bina Akronim macam mana... disebabkan mahu mengikut serta..maka terciptalah akronim aku nieh...hihihi

aku buat akronim pasal gula-gula kesukaan aku zaman sekolah dulu-dulu..
biasalah..zaman sekolah kan suka beli gula-gula..ais krim...keropok..
pastu yang tak sukanya.. bila kawan-kawan suka mintak aku punya..
dia punya kedekut..adehhh..
so aku nak mengelak dari diorang mintak gula-gula aku
maka aku guna lah perkataan nieh..
hehehehe


H - HANYA
U - UNTUK
D - DIRI
S - SENDIRI
O - ORANG
N - NAK
'S - SORRY


Hanya Untuk Diri Sendiri Orang Nak "Sory"...

ambik kau.... padam muka kau..



disebabkan kwn aku x ramai..aku tag beberapa org jew kat sini...
hahahha...





tadi popkorn ada comment yang aku post di atas nieh...
katanya:

Haha.. nk 2 ringgit, on jer... Thanks sebab join. Tp Ko larik sket dr landasan... words yg sepatutnye, PERTAMA.
bukan HUDSONS. So, Ape kate ko edit balik, nnt tag kat haku hokeyh...?

so terpaksa lah aku buat balik...tapi agak panjang sikit lor...
kemalasan dalam diri akhirnya berjaya siapkan...

jeng ...jeng.... jeng.......



P = Puisi yang paling bermakna adalah KELUARGA…

E = Erti sebuah keluarga yang sesungguhnya adalah cinta, pengorbanan dan saling melindungi.

R = Renungkan kembali apa tujuan dulu kita berkeluarga..

T = Tanpa mengedapankan kepentingan pribadi sendiri..

A = Apakah hanya untuk sebuah status social atau

M = Memang karena kita ingin hidup dalam lingkungan orang-orang yang menyayangi kita

A = Apa-apa pun lindungilah keluarga anda yang tercinta…muaahhh














I LOVE FAMILY...













5 comments:

  1. Haha..
    nk 2 ringgit, on jer...
    Thanks sebab join.
    Tp Ko larik sket dr landasan... words yg sepatutnye, PERTAMA. bukan HUDSONS.
    So, Ape kate ko edit balik, nnt tag kat haku hokeyh...?

    ReplyDelete
  2. hahahha tq...aku dah post baru hhehe

    ReplyDelete
  3. hokeyh.. ni baru la ikut tema... done..

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadhan dari : awieomar.blogspot yang baru follow sini :) Nak tak join game top "BLOGGER" musim 3 ? segala yang berkaitan pasal game ni boleh tinjau kat blog. musim 1 & 2.
    Senang je caranya nak sertai game tu. Follow blog "Awie Omar" (bagi yang belum, harap sudi la follow ye) dan komen di mana mana entri dengan menyatakan
    "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE"
    Johan akan mendapat mendapat ganjaran wang tunai :)

    ReplyDelete